Masterbatch nedir??

Masterbatch (MB), Plastikleri Renklendirmek (Renkli Masterbatch) veya Plastiğe başka özellikler Kazandırmak (Katkı Masterbatch) için Kullanılan plastik için katı veya sıvı bir katkı Maddesidir. bu ürün, bir ısı işlemi Sırasında bir Taşıyıcı reçine içine Kapsüllenen, daha sonra Soğutulan ve granül bir şekle kesilen Konsantre bir Pigment ve/veya katkı maddesi Karışımıdır.işlemcinin plastik üretim Sürecinde ham Polimeri Ekonomik olarak Renklendirmesini sağlar.

Masterbatch Kullanmanın Alternatifleri, Tamamen Bileşik Bir Malzeme Satın Almak (bu, daha pahalı Olabilir ve örneğin ürünün renk Değişkenliğine Daha az açık Olabilir) veya sahada ham Maddelerden bileşik Yapmaktır. (bu, Renklendiricilerin Tam Dağılımını Sağlamada Sorunlara Eğilimlidir) Ve Katkı Maddeleri ve üretim Çalışması için Kullanılandan Daha Fazla Malzeme Hazırlamaya Eğilimli). Saf Pigmentlerle Karşılaştırıldığında, Masterbatchler daha fazla Depolama alanı Gerektirir ve teslim Küreleri daha uzundur. Diğer bir Dezavantaj, hem Taşıyıcıya hem de katkı Maddesine ek ısıya (“ısı geçmişi”) maruz Kalmasıdır. bu, örneğin Marjinal olarak termal olarak kararlı Pigmentler için önemli Olabilir.

Türüne Göre Masterbatch Pazarı:

Renk, Katki, Beyaz, Siyah, Dolgu

Masterbatch Pazarı, Polimer Tarafından:

PP, LDPE & LLDPE, HDPE, PET, PVC, PUR, PS ve …

Masterbatch

Renkli Masterbatch

Plastik Ürünlere ışık Kararlılığı, termal Kararlılık ve renk Kararlılığı Sağladığı için iyi bir Seçimdir. Bu Masterbatch’ler yüksek Kaliteli Pigmentlerden Yapılmıştır ve 200’e yakın renkte Mevcuttur. Bu, Müşterilere istedikleri rengi Seçmeleri için çok çeşitli Seçenekler sunar. Ayrıca Mastarbatch rengi Müşterinin özel Talebine göre Özelleştirilebilir. Bu Masterbachler, şişe üfleme, ev EşyalarıEnjeksiyon Kalıplama ve kablo Yalıtımında yaygın olarak Kullanılmaktadır.

Beyaz MB

Ürün lere Mükemmel Beyazlık Sağlamak için Plastik Endüstrisinde Geniş Uygulamalara Sahiptir. Bunun yanı sıra nihai plastik Üründeki Parlaklık ve Opaklıktan da Sorumludur. Bu Özellikler için ürün ‘lerde Kullanılabilecek birçok Kimyasal var ama beyaz MB Yelpazemiz Özellikle Titanyum Dioksitten Oluşuyor (%75 içerik).

Siyah MB

siyah Masterbatch’ler, Bileşiminde %50 karbon siyahı içeriğine sahip tir ve bu da onu birçok plastik Uygulamada siyah pigment olarak Kullanıma uygun hale getirir. Masterbatch, son Ürünlerde UV Koruması, iletkenlik, ıslaklık vb. Bu Masterbatch türü, Partikül boyutunun küçülmesiyle daha da artan yüksek yüzey alanı nedeniyle çoğunlukla tercih edilir. Partikül boyutu 10 ile 120 nm Arasında değişen siyah Masterbatch çeşitlerimiz mevcut tur. Bu ürün’in başlıca Uygulama alanları şişirme, enjeksiyon kalıplama, HDPE borular ve mono filamentlerdir.

Katkı MB

Bu Masterbatch’lere, tüm plastik uygulamalar için büyüyen araba elektrik endüstrisinde yaygın olarak ihtiyaç duyulmaktadır.

Plastik ürün lerden yüzey ışığını çıkarırken sertlik ve sızdır mazlık özelli ğini iyileş tiren yüksek kalit eli katkı masterbatch ‘leri üretimin de uzmanız. Yüksek Performanslı Katkı Masterbatch’leri, üretim süre cini daha sorunsuz hale getirmeye ve son ürüne estetik ve işlevsel fayda lar sağlama ya yardımcı ola bilir.

Dolgu Masterbatch

plastik endüstri sinde baz plastik veya plastik polimer lerin çeşitli özellik lerini değiş tir mek için kullan ılan (Caco3) bazlı dolgu bileşik leri dir. Bunlar, karışım ekstrüz yonunda harman lanmış poli olefin lerin ultra ince kalsiyum Karbonat ile birleştirilmesiyle özel olarak formüle edil miştir. Polimerlerin fiziksel özellik lerini iyileş tirir, maliyeti düşürür. Ultra ince kapla malı CaCo3 veya talk dolgulu ürün ‘ler, hem sütlü hem de doğal etki lere sahip tüm ürün yelpaze sinden oluşur. Bu caco3 bazlı doldur ucu ürün ‘ler, maliyeti düşürür ve daha yüksek yükle melerde kalıp dudak larında yanma önle yici olarak çalışır.

Uygulamaya Göre Masterbatch Pazarı:

Ambalaj, Yapı ve İnşaat, Otomotiv, Tüketim Ürünleri, Tekstil, Tarım

plastik

Pak Chemical Company (Pishrochem) markası altında bir masterbatch tedarikçisidir ve sipariş vermek için aşağıdaki yollardan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

[email protected]

[email protected]